2009. április 3., péntek

Buda Béla



Buda Béla
dr. orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, addiktológus, 25éven át vezette egy kórház pszichoterápiás osztályát, 1993 és 2001 között a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének általános és klinikai igazgatóhelyettese és ambulanciavezetõje volt, az orvosi antropológia és a kommunikáció részleg vezetõje.

1998-tól vezeti a Károli Gáspár Református Egyetem BTK Kommunikáció Tanszékét, jelenleg egyetemi tanárként ez a fõállása. Mellékállásban tudományos igazgató a Nemzeti Drogmegelõzési Intézetben és az Erasmus Közéleti Kommunikációs Intézetben. Több szaklap fõszerkesztõje (Pszichoterápia, Szenvedélybetegségek stb.).

Fõ szakterülete a kommunikációelmélet, kommunikációkutatás, fõleg a személyközi kommunikációs folyamatok érdeklik, és ezek szerepe a kapcsolatok szervezõdésében, a személyiség funkciózavaraiban, és fõleg a pszichológiai zavarok és problémák pszichológiai és pszichoszociális segítésében és terápiájában, ill. foglalkozik a prevenció és az egészségpromóció kommunikációs vonatkozásaival.

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...