2009. november 10., kedd

Fogyatékosügyi támogatások – kérdezze a szociális államtitkárt!

November 11-én, szerdán Korózs Lajos, a szociális tárca államtitkára válaszol az olvasói kérdésekre a Kormányzati Portál on-line fogadóóráján, a téma a fogyatékos érdekvédelmi szervezetek jövő évi támogatása lesz. A támogatásokról október elején állapodott meg a szociális tárca a szervezetekkel.

A szociális tárca október elején állapodott meg a fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetekkel és az Országos Fogyatékosügyi Tanáccsal a 2010-es költségvetési támogatásokról. A megbeszélésen részt vett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és az Autisták Országos Szövetsége. A szervezetek tudomásul vették, hogy a válság miatt a terület támogatása 9 százalékkal - 682,5 millió forintra - csökken.

A megállapodás további részletei az SZMM közleményében olvashatók >>>

Korózs Lajos, a szociális tárca államtitkára a Kormányzati Portál on-line fogadóórájának vendége lesz november 11-én, szerdán, délután. A fórumon az államtitkár válaszol az olvasók kérdéseire a fogyatékosügyi szervezetek költségvetési támogatásával, a nagylétszámú bentalkásos intézmények kitagolásával, valamint a szociális intézményi foglalkoztatás és a civil fenntartású lakóotthonok jövő évi támogatásával kapcsolatban.

Regisztrált felhasználóink a portál fórumában tehetik fel kérdéseiket. Akinek még nincs ügyfélkapu-regisztrációja, az info@magyarorszag.hu e-mail címen kérdezheti az államtitkárt.

Forrás: Magyarország.hu

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...