2011. október 10., hétfő

Felhívás fogyatékos emberek részére


A pályázat célja:
Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műsort a Tilos rádióban.

A műsor célja:
A hallgatók számára megmutatni a világot a fogyatékos emberek „szemüvegén” keresztül. A műsorban négy fogyatékos ember beszélget egymással, ők a riporterei, szerkesztői, zenei szerkesztői a műsornak.
A műsor lényege, hogy a fogyatékos embereket, mint műsorkészítőket ismerjék meg a hallgatók. A műsor jellegét az alkotók határozzák meg, ahogy a mikrofonok előtt ülve beszélgetnek az életükről, a politikáról, a gondjaikról, a jó dolgokról, zenéről, filmekről.

A műsor formája, tartalma:
A műsor hossza egy óra, az adások a rádiósok közötti, illetve az esetenként meghívott vendégekkel való beszélgetéseiből és zenei betétekből állnak.
A műsorvezetőkhöz, a témákhoz interneten és telefonon keresztül tudnak kapcsolódni a hallgatóik.
A műsornak nincs alapvetően meghatározott tematikája, a négy műsorvezetőn múlik, hogy az egyes adások miről és hogyan szólnak.

Kiknek a jelentkezését várjuk?
Minden olyan fogyatékos ember jelentkezését várjuk, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy egy heti rádióműsor négy műsorvezetőjének egyike legyen.

Fontos tudni, hogy a műsor önkéntes alapon szerveződik, tehát nem jár közvetlen anyagi juttatással.
Az adás létrehozásában segítséget nyújt a KézenFogva Alapítvány.

A jelentkezés menete:
1.        Hívja fel az alábbi számot (+36 1 476 06 55). Egy női hang el fogja kérni a nevét, a telefonszámát és az e-mail címét, majd megkéri arra, hogy mesélje el röviden, hogyan telt a napja – mit látott, mit hallott, mi volt a legérdekesebb pillanata, stb.
2.        Miután meghallgatjuk az összes jelentkezőt, egy személyes találkozás során kerül kiválasztásra a műsorra legmegfelelőbb négy ember.

A jelentkezés határideje:
2011. október 24. 12:00
Ha kérdése van, vagy több információra van szüksége, írjon erre a címre:


A pályázat kiírója:
A KézenFogva Alapítvány. A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik a befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni napjaikat. Alapelvei: - újító és folyamatosan fejlődő tudatos és tervezett működés,
- szakmai hitelesség és fenntartható minőség,
- rendszerelméletű és multiplikálható megoldások,
- számon kérhetőség és átláthatóság.
A fogyatékos emberek életminőségének alakulása a magyar társadalom érettségének tükörképe. Amíg egy társadalom nem tudja elfogadni és megbecsülni azt, hogy attól egész, ha az egyének különbségeit befogadja, addig nem érte el álmát, és van min dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...