2009. augusztus 30., vasárnap

A bértámogatás befogadásának megszüntetése

A MEOSZ honlapról

http://www.meoszinfo.hu/hir_0924.php

A Magyar közlöny augusztus 26-i számában megjelent 168/2009 kormányrendeletből egy mondat: "Bértámogatás megállapítása iránti új kérelmet 2009. augusztus 31-ig lehet benyújtani. 2009. szeptember 1-jétől bértámogatás iránti új kérelmek befogadása szünetel." Magyarul, ha egy újabb munkahely kíván fogyatékos embereket foglalkoztatni, hát tegye, de támogatás nélkül.

Politikai megjegyzéseim finom elhallgatása mellett eltöprengek azon, mit is jelent Magyarországon a normatív támogatás. Körülbelül annyit: tudjuk, mi a jó, de nincs pénz, hát nem csináljuk. Az illetékesek ugyanezt tették a fogyatékosok speciális oktatásaira szánt "normatív" támogatásával. Van, de nincs rá pénz. Tehát nincs. Viszont nem miattunk nincs (értsd a Minisztérium vagy a Kormány miatt), hanem a válság miatt meg hogy a nemzetközi helyzet fokozódik...

A Büntető Törvénykönyv a csebenhagyásos gázolást erőteljesebben bünteti, mint ugyanazt a cselekedetet, de segítségnyújtással. Nem kisebb a vétek, ha elgázolunk valakit, mégis kisebb a büntetés, ha ez után legalább próbálunk valamit segíteni, valamit jóvátenni.

A cserbenhagyásos politikára nincs büntetőjogi passzus. De emberi van. Jobb helyeken a téma felelősei, akik ettől fogva nem tudják ellátni a feladatukat, amiért jó hazafiként odaszegődtek, felállnak és kinyilatkoztatják, hogy ezzel bizony nem tudnak azonosulni. Nálunk ez nem divat. Mert végül is ki tehet arról, hogy válság van? Ki tehet arról, hogy nincs pénz? Ki tehet arról, hogy az élet ilyen kemény? Ki tehet arról, hogy kényszerű intézkedéseket kell tenni? Senki.

Hát igen. Nálunk Senki úr és Senki hölgy ül a vezetői székben.

Töröm a fejem, kinek jó ez így? Szerintem senkinek.

Dr Derera Mihály

A cikkhez ide kattintva szólhat hozzá: Jus murmurandi azaz a morgás joga !

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...