2009. október 14., szerda

"Egy egészséges társadalom kiveti magából az életképtelen egyedeket"

"Az élővilágban egy egészséges populáció kiveti magából a populációra veszélyes és az életképtelen egyedeket. Azért, mert azok féken tartása, illetve eltartása olyan többletterheket okoz, amelyek veszélyeztethetik a populáció túlélését.

Az emberiség nemes és érző szívű, mi mindkét csoportot eltartjuk egész életükön át. Nem tudom, van-e hozzánk hasonlóan hülye társadalom a Föld élőlényei között. Mi gazemberségnek tartjuk, hogy egy már előre tudhatóan nyomorék magzatot megszabadítsunk jövőbeli életének bármelyik ép ember számára elképzelhetetlenül szörnyűnek látszó kínjaitól, és hogy megszabadítsuk a szüleit egy öröm nyújtására alkalmatlan, a társadalom számára értéktelen utód gondozásának életfogytig tartó büntetésétől."

A fent idézett sorokat egy Korund névet viselő kommentelő hozzászólásából vettem, amit a fogyatékossággal élő embereket ellátó intézmények kitagolásáról írt blogbejegyzésemhez fűzött.

Neki ajánlom az alábbi videót:


Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...