2010. október 2., szombat

Egész napos program a Fehér bot napja alkalmából 2010. október 7-én az ELTE BGGyK-n.

Fehér bot napja alkalmából a „Láthatatlan kert” egész napos programja várja a látássérült és jól látó tanulókat, vendégeket, érdeklődő felnőtteket, hallgatókat, oktatókat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. A nap folyamán a résztvevők a látás kikapcsolásával, egyéb érzékszervek segítségével szerzett támpontok alapján tájékozódva barangolnak a kert kijelölt útvonalain, ismerkednek fákkal, bokrokkal, cserepes növényekkel.
A gyermekek szórakoztató, érdekfeszítő és szokatlan feladatok végrehajtása során a többi érzékszerv segítségével tevékenykednek, szereznek információkat. A különböző állomásokon számot adhatnak a növények világában szerzett ismereteikről. Látó vendégeink ismerkedhetnek a Braille-írás-olvasással. Nyelvi játékok, irodalmi feladatok színesítik a próbák sorát. A gyermekprogramok délelőtt 10 órakor kezdődnek, a felnőttprogramok 13 órakor. A rendezvény a Vakrepülés Színtársulat 17.30-kor kezdődő „Varázskert” című előadásával zárul. 
Időpont: 2010. október 7. 10:00
Helyszín: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (1097 Budapest, Ecseri út 3.) 

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...