2010. március 6., szombat

Pszinapszis 2010 április 9-11.

A Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. Az első Pszinapszison, 1997-ben, még mindössze 100 fő vett részt, mára azonban a látogatóink száma meghaladja a 4000 főt. A magyar pszichológus-társadalom rendezvényünket a hazai tudományos élet fontos eseményei között tartja számon. Rendszeresen előadóink között említhetjük többek között Mérő Lászlót, dr. Popper Pétert, dr. Vekerdy Tamást, dr. Bagdy Emőkét.

Célunk a pszichológia és a pszichológiai kultúra megismertetése, elfogadtatása, népszerűsítése. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a Pszinapszison a pszichológia különböző rész- és határterületeit, a kutatások legfrissebb eredményeit és az alkalmazási tapasztalatokat mindenki számára közérthetően mutassuk be előadásainkon, műhelyfoglalkozásainkon. A szakmai programmal párhuzamosan színvonalas kulturális műsorokat is kínálunk, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Célközönségünk elsősorban az egyetemi ifjúság, pályakezdők, a pszichológia határterületeinek képviselői (pl. pedagógusok, szociológusok), illetve mindenki, aki érdeklődik a pszichológia iránt.
A Pszinapszis címe ebben az évben: Utak labirintusa. A szakmai és kulturális programok segítségével szeretnénk körbejárni az útkeresés számtalan lehetőségét, mivel folyamatosan gyorsuló világunkban ezek egyre bonyolultabb labirintust alkotnak. A lehetőségek közt a középút mellett a mélységek megjárása – a félelmek, szorongások felerősödése révén – ugyanúgy szerepet kaphat, mint a valós értékek felé fordulás (hit, álmok, transzcendencia).
A rendezvénynek idén is az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ és a Hegedüs Géza Általános Iskola ad otthont 2010. április 9-11. között.

A programjainkról folyamatosan frissülő információkat találhat honlapunkon: www.pszinapszis.hu

Nincsenek megjegyzések:

Felhívás fogyatékos emberek részére

A pályázat célja: Egy rádióműsor négyfős stábjának megtalálása, egy olyan csapat összeállítása, akik heti rendszerességgel vezetnek műso...